Roadtrip Kroatië

EOEFOODTravelLeave a Comment

Wat lijkt het alweer lang geleden, eind mei vlogen mijn vriend en ik vanaf Rotterdam naar Split in Kroatië. We bezochten twee nationaal parken, maakte veel toertjes over stoffige off-road ‘paden’ met prachtig uitzicht en struinde supermarkten af op zoek naar nieuw veilig lekkers voor onderweg.

Rotterdam – Split

Na al het regelen, inpakken (ook eten), een flinke stapel allergie kaartjes mee en contacten met restaurants was het misschien een beetje naïef van me om te denken dat ik niet super veel eten voor onderweg mee zou hoeven nemen. Na inmiddels een flink uur vertraging, een pak Verkade koekjes verder besloot alsnog op zoek te gaan naar iets eetbaars. Het restaurant op Rotterdam Airport vond ik niet zoveel voorstellen. Dus er zat niks anders op dan mijn inmiddels ‘hangry ness’ te gaan stillen met een zakje skittles en cashewnoten uit de ‘airportshop’.

Eenmaal op Split aangekomen, scoorde mijn vriend een frietje en een cola voor mij en nam zelf een lekker broodje.. Prima snack om even mij te komen van de reis. Het restaurant bevindt zich op de bovenverdieping van het vliegveld en is niet heel groot. Maar een prima plek om je dorst te lessen en even een broodje, chipie of patatje te eten. Hierna hebben we onze huurauto opgehaald en kon onze roadtrip beginnen.

Accommodaties

Elke dag uiteten, overleg voeren en de spanning die er toch soms bij komt kijken zag ik niet zitten. Wil immers ook lekker ontspannen tijdens onze trip! We besloten overal een appartement of studio te huren zodat we altijd de mogelijkheid zouden hebben om zelf te koken. Zowel via Booking als airbnb boekten meerdere verblijven. En wat hebben we op fijne plekken gezeten!

Villa Karla – Zadar
Villa Dominico – Lozovac
Modern, Bright & Cozy – Vela Luka
Villa Lavanda – Podstrana

Bespaartips

Airbnb heeft trouwens iets tofs! Als je je via mijn linkje registreert, krijg je 10% korting op je reservering, tot maximaal €360. (en verdien ik ook weer ries korting, yeah). Booking.com heeft ook ziets, check de links onderaan de blog, houd je weer meer geld over om lekkere dingen van te eten! *

Heb je een studenten of CJP pas? Neem deze vooral mee als je een van de nationaal parken gaat bezoeken, krijg je korting 🙂

Supermarkten

Ken je dat? Ben je op vakantie en is een van de dingen waar je mega blij van worden lekkere en veilige snacks scoren die je thuis niet hebt. Oh wat heb ik vaak als een blij ei door de supermarkt gestruind. Vriendje lief is inmiddels aan mijn food obsessie gewend, maar ook hij kon een grijns soms niet onderdrukken als ik nog net geen dansje stond te doen in de winkel.

Winkels en keuze genoeg écht. Zowel op het vasteland als op het eiland Vela Luka waar we ook een paar nachten verbleven. Bij de Lidl kochten we o.a. glutenvrije pasta en bij de Spar is hun huismerk FreeFrom goed vertegenwoordigd met ontbijtgranen, crackers, afbakbrood koekjes. Verder hebben ze bij de Spar ook een aardig aanbod van vegan kaas, lactose vrije yoghurt etc.
Misschien heb je het op mijn insta wel voorbij zien komen, als je echte kaas moet missen. Raad ik je alleen daarom al aan om de Spar te bezoeken, de verschillende kaassoorten van het merk GreenVie zijn echt GE-WEL-DIG!

Uit Eten

Mijn allergie kaartjes maakte bestellen vaak veel makkelijker dan verwacht. Ik gaf aan wat ik graag wilde eten en liet daarbij mijn lijstje zien met wat ik niet kan eten. Vaak was dit geen probleem en anders kwamen ze met een alternatief voor me.

Naast dat Kroatië een super mooi land is, is nog een voordeel dat de mensen daar van goed en vers eten houden. Zo fijn wanneer je vis met groente besteld, je dus ook gewoon verse vis met verse groente krijgt. Zo was er toch een hoop mogelijk voor me.

Zoals sommige van jullie misschien inmiddels weten ben ik gek op patat, mocht je dat nou ook zo lekker vinden. Houd dan even in gedachten dat de meeste patatjes in restaurant bij ons erg vet van de zonnebloemolie waren en zacht, wat ons betreft geen aanrader.
De patatjes bij de McDonald’s vonden we wel erg lekker. Check de app voor allergene informatie, lekker makkelijk.

Hier nog even wat fijne hotspots op een rijtje:

* Als je je via deze link registreert, krijg je 10% korting op je reservering, tot maximaal €360.
https://www.airbnb.nl/c/annen332?currency=EUR

Boek en verblijf via deze link en krijg 10% van je reis terug.
https://join.booking.com/r/d/275d8486?lang=nl&p=4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *