‘Testfase’ appeltaart

EOEFOODLeave a Comment

AuthorEOEFOODCategory,
Ingrediënten voor een appeltaart
 250 g Glutenvrij zelf­rij­zend bak­meel *
 185 g Plantaardige boter * (op kamer temperatuur)
 125 g Wit­te bas­terd­sui­ker
 2 Eieren of ei vervanger **
 1,50 Kilo Elstar appels
 50 g Suiker
 Kaneel
Tools
 26 cm springvorm
 Mixer (met deeghaken)
 Bakpapier
 Vershoudfolie
 Een diepvries zakje met zip sluiting
1

Gebruik bij voorkeur een mixer met deeghaken. Wanneer je met echte eieren bakt kan je een klein beetje eiwit voor later bewaren.
Mix de boter, bas­terd­sui­ker en de ei(vervanger) tot een geheel.

2

Voeg met een zeef beetje bij beetje het zelf­rij­zend bak­meel toe, mix tussendoor.

3

Je zal merken dat het deeg nog wat plakkerig is (vandaar dat dit nog een testfase recept is!).
Doe het deeg in een stuk ver­s­houd­fo­lie en laat het een uurtje rusten, hierdoor zal het deeg iets werkbaarder worden.

4

Verwijder de schil en het klokhuis van de appels en snijd deze in kleine stukjes.
Verwarm de oven vast voor op 180 graden.

5

Voeg de 'gewone' suiker en wat kaneel toe, hussel dit goed door elkaar.

6

Neem een springvorm (ik gebruikte er een van 26 cm) leg een stuk bakpapier op de bodem en plaats vervolgens de ring erom en zet deze vast.

7

Vet de zijkanten van de springvorm in. Zelf vind ik het handig om dit te doen met een stukje afgeknipte boter verpakking.

8

Oké, dit is echt een snert werk. Maar geloof me het is het waard!
Zodra ik een verbeterd recept heb van het deeg deel ik dit weer met jullie (:

9

Neem het deeg uit de koelkast en bedek de bodem en de zijkanten van spring vorm. Houd genoeg over om de bovenkant nog te kunnen bedekken.

10

Vul vervolgens je taart met de appels! ( dit ruikt altijd zó lekker)

11

Nu is het aan jou, je kan de boven kant met de hand bekleden. Maar mijn voorkeur gaat uit, vooral om dat het deeg toch nog wat plakt om een zakje te gebruiken.

Ik stop het overige deeg in een diepvries zakje (zo'n stevige met een zip sluiting) knip hier aan de onderkant een klein puntje vanaf en gebruik 'm als spuitzak. Zo maak je zonder geklieder een mooie bovenkant.

12

Besmeer de bovenkant van de appeltaart met een klein beetje eiwit of haal een kwastje met een klein beetje plantaardige melk over je taart voor de finishing touch!

13

Bak de appeltaart in zo'n 40-50 minuten goud bruin.

Ik hoop dat je hier net zo van kan genieten als ik!
* hier gebruikte ik het glutenvrije zelf­rij­zend bak­meel én de plantaardige boter van het eigen merk van de AH
** NO EGG - EGG REPLACER van het merk Orgran

Ingredients

Ingrediënten voor een appeltaart
 250 g Glutenvrij zelf­rij­zend bak­meel *
 185 g Plantaardige boter * (op kamer temperatuur)
 125 g Wit­te bas­terd­sui­ker
 2 Eieren of ei vervanger **
 1,50 Kilo Elstar appels
 50 g Suiker
 Kaneel
Tools
 26 cm springvorm
 Mixer (met deeghaken)
 Bakpapier
 Vershoudfolie
 Een diepvries zakje met zip sluiting

Directions

1

Gebruik bij voorkeur een mixer met deeghaken. Wanneer je met echte eieren bakt kan je een klein beetje eiwit voor later bewaren.
Mix de boter, bas­terd­sui­ker en de ei(vervanger) tot een geheel.

2

Voeg met een zeef beetje bij beetje het zelf­rij­zend bak­meel toe, mix tussendoor.

3

Je zal merken dat het deeg nog wat plakkerig is (vandaar dat dit nog een testfase recept is!).
Doe het deeg in een stuk ver­s­houd­fo­lie en laat het een uurtje rusten, hierdoor zal het deeg iets werkbaarder worden.

4

Verwijder de schil en het klokhuis van de appels en snijd deze in kleine stukjes.
Verwarm de oven vast voor op 180 graden.

5

Voeg de 'gewone' suiker en wat kaneel toe, hussel dit goed door elkaar.

6

Neem een springvorm (ik gebruikte er een van 26 cm) leg een stuk bakpapier op de bodem en plaats vervolgens de ring erom en zet deze vast.

7

Vet de zijkanten van de springvorm in. Zelf vind ik het handig om dit te doen met een stukje afgeknipte boter verpakking.

8

Oké, dit is echt een snert werk. Maar geloof me het is het waard!
Zodra ik een verbeterd recept heb van het deeg deel ik dit weer met jullie (:

9

Neem het deeg uit de koelkast en bedek de bodem en de zijkanten van spring vorm. Houd genoeg over om de bovenkant nog te kunnen bedekken.

10

Vul vervolgens je taart met de appels! ( dit ruikt altijd zó lekker)

11

Nu is het aan jou, je kan de boven kant met de hand bekleden. Maar mijn voorkeur gaat uit, vooral om dat het deeg toch nog wat plakt om een zakje te gebruiken.

Ik stop het overige deeg in een diepvries zakje (zo'n stevige met een zip sluiting) knip hier aan de onderkant een klein puntje vanaf en gebruik 'm als spuitzak. Zo maak je zonder geklieder een mooie bovenkant.

12

Besmeer de bovenkant van de appeltaart met een klein beetje eiwit of haal een kwastje met een klein beetje plantaardige melk over je taart voor de finishing touch!

13

Bak de appeltaart in zo'n 40-50 minuten goud bruin.

Ik hoop dat je hier net zo van kan genieten als ik!
* hier gebruikte ik het glutenvrije zelf­rij­zend bak­meel én de plantaardige boter van het eigen merk van de AH
** NO EGG - EGG REPLACER van het merk Orgran

‘Testfase’ appeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *