Hotspots Groningen

EOEFOODHotspotsLeave a Comment

Wat is Groningen een fijne stad, vol vriendelijke mensen en leuke winkels. Ook is Groningen een waar feestje als je gek bent van lekker eten. Ook of misschien wel juist tijdens je eliminatiedieet! Ik waarschuw jullie vast, ja ik heb ook een hoop frietjes en andere lekkere dingen gegeten dit weekend, yuuum (:

TOET PANNENKOEK + TOET TOETJESPARADIJS

Mocht je in Groningen zijn, sla TOET niet over! Het is een mooie lichte lunchroom met een fijne ongedwongen sfeer.
De tent hangt vol met kleine schilderijtjes met leuke quotes en ook de boekenkast gevuld met oude boeken en spelletjes is zeker het benoemen waard.

TOET heeft twee vestigingen een soort tearoom en een locatie waar je terecht kan voor o.a. pannenkoeken en soep.
Ze hebben glutenvrije, lactosevrije en vegan opties.

Helemaal in m’n sas gingen we opzoek naar TOET. Het idee dat ik een taartje kon gaan eten maakte me zo onwijs blij. Na wat overleg bleek er geen geschikt taartje voor me aanwezig te zijn op de pannenkoek locatie. Maar hĆ© dat was geen probleem, de vriendelijke dame die ons hielp vroeg of ik graag een dadel taartje zou eten. Natuurlijk weet je wat mijn antwoord was šŸ˜‰

Ze hebben dat taartje dus gewoon voor me opgehaald bij de andere locatie (TOETJESPARADIJS), we zaten boven heerlijk in het zonnetje met een kop thee. Waarna ik alsnog van een heerlijk taartje kon genieten. Klantvriendelijkheid ten top en het taartje was super lekker.

Mocht je dus echt voor de taartjes gaan, dan raad ik je aan om naar het TOETJESPARADIJS te gaan. Dan kan je namelijk ook gelijk nog to-go meenemen, en ja dat wil je!

VAN DER VALK | GRONINGEN-WESTERBROEK

We besloten de avond van aankomst in het hotel te blijven en in het restaurant wat te eten. Er was een allergene kaart aanwezig en ik bestelde een entrecote. Er werden voor mij apart bakjes garnering geserveerd die veilig waren om te eten. Misschien ben je geen vlees liefhebber, maar mocht dit wel zo zijn. DIT WAS ZO LEKKER! Samen met broccoli, bloemkool, friet en gebakken aardappel was dit een goed vullende maaltijd. Echt keuze genoeg dus!

Het is een gemoedelijk hotel en ik heb het personeel als erg meedenkend en begripvol ervaren rondom voedsel allergieƫn. Elke ochtend werd er een mandje glutenvrij (ook vrij van tarwe, soja, melk, noten en pinda) voor me gebracht en wat beleg betreft, kon ik gelukkig prima terecht bij het buffet. Een lekker zorgeloze start van de dag met o.a. verse jus, gerookte zalm, vleeswaren, heel veel keuze uit vers fruit, heerlijk ruikende koffie en kopjes thee!

Bij twijfel kon ik trouwens gewoon aan de bel trekken bij het buffet personeel, fijn geregeld zo.
Mocht je met gezelschap zijn dat niet zo streng dieet heeft, ook zei zullen hier prima kunnen genieten. Luxe broodjes, gebakken en gekookte eitjes met of zonder bacon en pannenkoeken!

UGLY DUCK

Zodra je googled op ‘Groningen glutenvrij’ kom je al snel de UGLY DUCK tegen. Een gezellig eetcafĆ© met een beetje een ‘pub feeling’. Het feit dat ze zelfs een glutenvrije lunch Ć©n dinner kaart hadden beloofde veel goeds.

We waren die avond wat aan de late kant en het werd een onvoorbereid bezoekje in de hoop dat ze nog een plekje voor ons hadden. Daarom vroeg ik de serveerster of dit geen probleem was ivm mijn allergieƫn (dit kost nu eenmaal voor de keuken wat meer aandacht en tijd). Maar dit was geen probleem, ik kreeg zowel een allergene kaart als de glutenvrije kaart te zien en heb heerlijk kunnen eten. Vegetarische, vis en vlees er was genoeg mogelijk. Ook hier fabriceerde ze als bijgerecht een lekkere salade en allergene vrije frietjes voor me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *