Een onverwachte wending

EOEFOODPersoonlijkLeave a Comment

Na acht weken het eliminatiedieet te hebben gevolgd kijk ik erg uit naar de herintroductie (zoals je je waarschijnlijk wel kan voorstellen). Gewoon weer een lekker glas melk, een gebakken eitje of een plak kaas. Hmm, het idee alleen al maakt me zo blij.

Uitslag

De scopie is geweest en met smart kijk ik uit naar het telefoontje dat me ‘groen licht’ zal geven. Maar helaas deze kwam niet. Op de beelden van de scopie is goed te zien dat de acute ontsteking zo goed als verdwenen is. Alleen de ontstekingswaarden van biopten (weefsel hapjes) is onvoldoende gedaald.
In overleg word het eliminatiedieet met zes weken verlengt.

Vooruitgang

Oh wat baal ik, maar ik hou me vast aan het volgende onderzoek, dan zal de uitslag toch in orde moeten zijn? Mijn klachten zijn zo goed als verdwenen en mijn energie level maakt (na aanvulling vitamine tekorten) grote sprongen vooruit.

Poging twee

Na de verlenging van het dieet vind opnieuw een gastroscopie plaats. Als de ontstekingswaarden nu nog steeds niet genoeg dalen betekend dit dat herintroductie niet betrouwbaar te meten is. En als zinloos word beschouwd.

Ook nu wacht ik vol zenuwen op het veel belovende telefoontje.
Zal alles nu in orde zijn, of moet ik deze periode nu gaan afsluiten zonder concreet resultaat?
Wanneer de arts me belt zinkt de moed me in de schoenen. Opnieuw is de ontstekingswaarden niet gedaald tot het gewenste niveau. Wat inhoud dat ik nu val onder de groep mensen waarbij het dieet ‘niet werkt’. Dat was wel even slikken.

Toch herintroduceren

Omdat mij klachten en de acute ontsteking wel zichtbaar vermindert zijn krijg ik de keus om te gaan herintroduceren op basis van klachten. Het positieve is geen gastroscopie├źn meer (!), daarnaast heb ik toch de zorgen of we nu wel een boosdoener gaan vinden.

Niet voor niks

De tijd en moeite die we in dit dieet hebben gestoken wil ik niet verloren laten gaan. Daarom besluit ik de herintroductie te starten, we gaan zien hoe het loopt. Zodra ik me weer ziek ga voelen, zullen we waarschijnlijk een boosdoener te pakken hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *