Aan de chef van restaurant ‘Hotel de Lindeboom’

EOEFOODHotspotsLeave a Comment

Beste chef,

Graag wil ik iets met je delen.

Het was zaterdag 12 mei, een heerlijke zomerse vakantie dag op Texel. We slenterde wat door Den Burg, opzoek naar een plek waar we even rustig konden lunchen.

We belanden bij jullie in het restaurant. Er hing een gemoedelijk sfeer en de bediening was vriendelijk en behulpzaam. Ik volg momenteel een medisch dieet, dit vraagt dus wat extra aandacht tijdens het bestellen. Maar dit alles, was geen probleem.

Ik heb namelijk naast meerder voedselallergieën een niet vaak voorkomende slokdarm aandoening waardoor mijn lijf heftig reageert op bepaalde voeding. Waardoor slikken en eten soms een flinke uitdaging kunnen zijn. Dit is inmiddels een gevecht van jaren. De enige manier om erachter te komen wat me zo ziek maakt, is door het volgen van een eliminatiedieet. Met als gevolg dat de bediening een hele waslijst aan allergene aan je door moest geven.

Ik ben 23 jaar, eten is mijn brandstof en tegelijkertijd mijn vijand.
Het is dan ook lastig om spontaan uiteten te gaan, het bestellen alleen al geeft me opvliegers en de zorgen om toch ziek te worden zijn er altijd. Gewoon even ergens wat eten gaat meestal niet.

Tijdens het afrekenen maakte iemand een grapje, over dat je wel even aan het mopperen was over al die dieetwensen.
Ik hoop dat je dit leest en kan begrijpen dat ik dit niet schrijf om te zeggen dat je iets fout hebt gedaan.

Maar om te zeggen dat je de lekkerste salade voor me hebt gemaakt die ik ooit gegeten heb. En dat als ik aan die middag van de vakantie terug denk, hier nu nog heel blij van kan worden. Want even was ik ‘normaal’ even was ik niet ziek, even heb ik zorgeloos genoten van eten dat ik niet zelf heb gemaakt.

Het kost jou misschien meer moeite dan normaal, maar voor mij is het een dag voor in de boeken. Want ik ben namelijk mee uiteten geweest, mijn bord was een waar kunstwerk én ik heb na afloop geen pijn gehad.

Ik hoop dat je beseft dat jouw bijdrage en extra aandacht heel veel blijdschap met zich mee brengen. En dat deze boodschap je plezier kan geven in het bereiden van aangepaste gerechten, zodat je volgende keer niet meer hoeft te mopperen :).

Hartelijke groet,

Dat meisje met al die dieetwensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *