5 x zonder zorgen op date

EOEFOODLifestyleLeave a Comment

De zon schijnt en de liefde hangt in de lucht! Net als bij veel andere sociale activiteiten gaat daten vaak ‘hand in hand’ met eten of drinken. Maar wat als je een voedselallergie hebt en je crush je nou net mee uiteten vraagt?

Misschien klinkt het vanzelfsprekend, maar communicatie is een toverwoord. Nee zeggen uit angst om iets verkeerd te eten of raar gevonden te worden is geen optie. Het is nou eenmaal zo, maar dat hoeft de pret niet te drukken. Vijf keer zonder zorgen op date:

(Thuis) Bioscoop

Deze is nou niet bepaald origineel, maar hé als het maar gezellig is. Door na etenstijd af te spreken voorkom je dat je perse in aanraking moet komen met eten. Als je buiten de deur een filmpje kijkt, bel dan van tevoren even de bioscoop op om te vragen of hun popcorn/chips vrij zijn van jou allergene. (Niet perse gezond, maar skittles zouden een goed alternatief kunnen zijn.)

Thuis kun je er helemaal een feestje van maken, dan haal je gewoon lekker in huis wat jij veilig kan eten. Is de date niet bij jou thuis? Dan deel je gewoon mee dat jij voor de snacks zorgt.

Picnic

Hoe relaxt is dit, het vraagt wat voorbereiding maar daarna heb je je handen vrij en kan zorgeloos genieten van (als het mee zit) het weer, de lekkere hapjes en elkaar 🙂

Wat ideeën om mee te nemen:
– Fruitsalade
– Boekweit wrap met humus
– Pasta salade
– Glutenvrije Clubsandwich
– Komkommer salade

Wandeling in de natuur


Een wandeling door het bos of langs het strand is ook een prima alternatief. Is het koud buiten? Neem je een rugzak mee met een thermoskan vol warme choco, thee of koffie. Twee bekers mee, dat kan niet anders dan een knusse date worden.

Sporten

Ja hup die sportkleren aan en een potje squashen, hardlopen, boxen spinnen of dansen. Schijnt ook nog eens goed te zijn voor de aantrekkingskracht tussen jullie. Win-win!

Game-night

Of je hier nu een avond FIFA van maakt of Yenga, Monopoly of Mens-erger-je-niet uit de kast trekt. Steek een paar kaarsjes aan en het is al snel gezellig! Ook hier kun je zorgen dat je zelf ‘in charge’ bent van de borrel met hapjes.Eerlijk is eerlijk, mijn dieet maakt wat dat betreft echt wel een beetje

Stel dat…

Als je nu toch gewoon lekker uiteten wil, informeer van te voren bij het restaurant over de mogelijkheden. Veel restaurants vinden het ook fijn om het van te voren te weten zodat ze alvast wat voorbereiding kunnen doen. Duidelijk je wensen doorgeven en het restaurant uitzoeken en kan je nog wat meer rust geven. Iets met ‘lang leven de online menukaarten’.

Waar je ook voor gaat, vertel je date hoe dan ook even kort over je allergieën. Het hoort nu eenmaal bij jou. Het bied duidelijkheid, begrip en wanneer je anafylactisch bent is het misschien zelfs wel van levensbelang. (Stel dat je een afscheidskus krijgt bijvoorbeeld…je weet het niet ;))

Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *